fbpx
10 motive excelente pentru a ne alege
decembrie 3, 2014
Lucruri de facut in prima zi din noul camin
decembrie 16, 2014

Sfaturi pentru alegerea unei firme de mutari

In planificarea unei mutari nationale, mutari internationale sau transport de mobila este important sa stiti care firma de mutari ofera servicii de calitate. Desigur, exista site-uri unde puteti gasi o anumita firma sau un numar de firme de mutari considerate a fi de incredere, dar cum stiti daca acest lucru este adevarat? Exista cateva criterii in functie de care puteti recunoaste cu usurinta calitatea serviciilor oferite de o firma de mutari, fata de celelalte firme existente pe piata.

Trebuie sa identificati corect

Traim intr-o era a tehnologiei, care face lucrurile mult mai simple si mai accesibile, iar atragerea de noi clienti este mult mai usoara atunci cand o firma isi promoveaza serviciile pe internet. De ce consideram acest criteriu important? In general, sarlatanii nu au un site de prezentare deoarece nu doresc sa fie gasiti. Daca totusi au, nu veti gasi adresa unui birou sau datele de identificare care atesta faptul ca sunt persoane juridice si isi desfasoara activitatea in legalitate. Pur si simplu sunt doar in cautare de oameni creduli care platesc in numerar.

Primiti suport pe toata durata mutarii

O firma de mutari de calitate are un birou in care sunteti bine venit oricand. Bineinteles, cei care doar pretind ca au o firma de mutari, nu au afisata o adresa, iar in cazul in care, la cererea dumneavoastra vi-o dau, cu siguranta la adresa respectiva este ceva diferit sau o alta firma care nu a auzit niciodata de presoana pe care o cautati dumneavoastra. Poate pentru un transport de mobila in Bucuresti este irelevant acest aspect, insa pentru o mutare internationala este bine sa stiti cui ii incredintati lucrurile.

Recomandari de la clienti

Va sfatuim cum sa recunoasteti comentariile false, deoarece majoritatea firmelor existente pe piata, isi scriu singuri laudele. Solicitati sa vi arate feedback-ul sau formularul primit de la acel client, o fisa de comanda care sa ateste ca acel nume nu este unul fictiv. Faceti acest lucru telefonic si solicitati trimiterea respectivei recenzii pe e-mail cat timp sunteti in telefon. Veti recunoaste imediat cat de adevarate sunt. De asemenea, fiecare firma de mutari are un portofoliu de clienti. Alegeti la intamplare o firma, cautati numarul de telefon si cereti-le un feedback despre firma de mutari care s-a ocupat de relocarea lor. Veti fi siguri de informatiile primite in acest fel.

Modalitati de plata

Fiti foarte atenti atunci cand vine vorba de plata, deoarece o firma de calitate accepta diferite modalitati de plata, nu numai numerar. Daca insista sa ii platiti numerar, eliminati-i de pe lista dumneavoastra de potentiali colaboratori. In cazul in care va mutati intr-o alta localitate, sau in afara tarii, o firma serioasa de mutari va poate cere un avans de pana la 50% din pretul total al mutarii. Bineinteles, in conformitate cu un contract si cu o factura pentru avansul platit. Daca o firma de mutari va cere, de exemplu, un avans de 80% sau intreaga suma in numerar, aceasta ar trebui sa fie o avertizare ca sunteti pe cale sa fiti inselat.

Oferta primita

Daca tot ce ati vazut si ati citit despre o anumita companie de mutari, v-a multumit, atunci este timpul sa solicitati o oferta de pret. Prin obtinerea unei cotatii, puteti compara calitatea serviciilor de mutari si de ambalare prin pretul oferit. Tineti cont de faptul ca cea mai ieftina oferta primita nu va poate oferi servicii de calitate si este posibil sa existe costuri ascunse, care sunt legitime, insa dumneavoastra nu vi s-au comunicat inainte si sunteti pusi in situatia in care nu prea mai aveti ce face.

Trebuie sa fie receptivi

O companie de calitate va va fi de ajutor, va raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra si va va oferi toate informatiile necesare. Aceasta trebuie sa fie in masura sa va explice tot procesul de mutare, care este cea mai optima modalitate de impachetare a bunurilor dumneavoastra, care este raspunderea pe care o ofera etc. O companie serioasa trebuie sa inteleaga ca este posibil sa aveti mai multe intrebari referitoare la organizarea relocarii, lucru foarte normal pentru cineva care nu are experienta in acest domeniu, si trebuie sa fie gata sa va ajute.

Poate considerati ca nu este necesar sa verificati calitatea serviciilor oferite de firmele de mutari si speram ca dupe ce ati citit aceste sfaturi utile, v-ati schimbat viziunea pentru siguranta dumneavoastra si a bunurilor pe care le detineti. Este bine sa puteti face distinctia intre o firma care ofera cele mai bune servicii clientilor ei si cele care sunt interesate numai de banii pe care ii iau de la dumneavoastra. Probabil va ganditi ca nu exista nicio diferenta intre cele doua tipuri de abordari, sau daca exista, nu este una importanta, dar daca ati avut o experienta rea si o experienta buna in mutarea bunurilor dumneavoastra, veti sti ca sunt importante aceste sfaturi.

Si un ultim sfat!

Amintiti-va sa intrebati mereu atunci cand nu intelegeti ceva si fiti siguri ca ati inteles raspunsul. Orice abatare de la aceasta regula v-ar putea costa o suma considerabila de bani.