fbpx

Cele mai grele transporturi de marfa, la propriu si la figurat!

Relocare Bucuresti
Apeleaza la profesionisti pentru servicii de relocare Bucuresti! Iata de ce!
februarie 9, 2021
cum aduci o masina din germania
Cum aduci o masina din Germania? Noi iti oferim cea mai buna solutie!
martie 1, 2021

Cele mai grele transporturi de marfa, la propriu si la figurat!

transporturi marfa

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, cuvantul „greu” are doua sensuri: „care cantareste mult„, respectiv „dificil, anevoios„. In cazul transporturilor de marfa agabaritice, cele doua sensuri se contopesc.

Vorbim despre un tip de transport specializat, care este supus unui numar mare de reglementari si constrangeri si care presupune deplasarea pe distante mai mari sau mai mici a unor obiecte foarte voluminoase.

In aceasta categorie, intra utilajele agricole si tractoare, statiile de asfaltare, utilajele de constructii, casele preconstruite, piesele turnate, echipamentele navale, instalatiile eoliene si alte structuri metalice sau din lemn.

Bineinteles, in calitate de firma profesionista de transporturi de marfa, Volsped.ro ofera si optiunea de transport agabaritic, pe langa altele specializate (frigorifice, ADR – de bunuri periculoase, de autoturisme si alte vehicule, de mobila, materiale textile, cereale si seminte oleaginoase).

Despre conditiile, insotirea si dotarile necesare pentru un astfel de proces am vorbit deja intr-un articol pe acest blog, insa acum este momentul sa ducem lucrurile la un alt nivel, atat la propriu, cat si la figurat. Mai exact, va prezentam cele mai grele transporturi de marfa din lume, adevarate performante demne de Cartea Recordurilor.

  1. Cea mai mare incarcatura. In 2012, o companie de logistica din Arabia Saudita a transportat un evaporator pentru o unitate de desalinizare a apei, acesta cantarind peste 4.800 de tone. Marimea sa era comparabila cu jumatate dintr-un teren de fotbal, iar pentru transport s-a folosit o unitate tractoare cu nu mai putin de 172 de osii!
  2. Mai incet e doar statul pe loc. In Marea Britanie, un transformator destinat unei centrale electrice, cantarind 640 de tone, a trebuit transportat cu numai 6 kilometri/ora, din motive de siguranta. Practic, cei care insoteau transportul puteau merge linistiti pe jos, pe langa acesta. Despre ambuteiajul format in spate nici nu mai merita sa vorbim :)
  3. Coplesiti de greutatea artei. Americanii au realizat unul dintre cele mai neobisnuite transporturi de marfa agabaritica: au trebuit sa mute un bolovan de 340 de tone din California in Los Angeles, pentru a fi expus la Muzeul de Arta. Compania de logistica a folosit o platforma cu 176 de osii si a mers cu viteza de 16 kilometri/ora. Intreaga calatorie a durat o saptamana si jumatate.
  4. De acasa pana la birou e mai departe. In anul 2012, naveta spatiala Endeavour, retrasa din misiune, a fost mutata pe o distanta de numai 19 kilometri, pana la California Science Center. Desi scurta, calatoria a atras mii de privitori curiosi, mai ales ca racheta a ocupat nu mai putin de sase benzi de circulatie. In Romania, acest ultim record ar putea sa nu para chiar atat de impresionant :)
  5. Inconjurul… Texasului in 25 de zile. In anul 2010, Departamentul pentru Transport din Texas a mutat un motor de turbina, cantarind nu mai putin de 850 de tone, pe o distanta de 400 de kilometri, cu o viteza de numai 16 kilometri/ora. Pentru transport, s-a folosit o platforma de marimea unui teren de fotbal (european, nu american).