fbpx
Mutari cu copii
Cum sa faceti mutarea cat mai putin stresanta pentru copii
ianuarie 27, 2016
Fara costuri ascunse
Care sunt costurile ascunse ale firmelor de mutari?
martie 3, 2016

Cele mai importante 8 lucruri de impachetat pentru mutarea intr-o noua locuinta

Documente

Mutarea este un proces important in viata fiecaruia dintre noi. Daca este prima data cand efectuati o schimbare a locuintei aveti multe lucruri de luat in calcul despre ce presupune un transport de mobila. Organizarea detaliata a tuturor lucrurilor este esentiala si voi incerca sa detaliez primele 8 cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere daca va doriti o mutare usoara si fara stres.

 

  1. Documentele. Acestea sunt cele mai usor de pierdut sau de ratacit. Cel mai indicat este sa le adunati pe toate intr-un singur dosar, astfel incat sa nu intampinati dificultati in gasirea unui document important. Dosarul trebuie sa includa dupa caz: contractul de munca, contractul de vanzare-cumparare a locuintei sau de inchiriere, facturile de utilitati de la vechea locuinta, contractele de utilitati incheiate pentru noua locuinta, dosare medicale, ratele bancare, inventarul mobilei pe care doriti sa o transportati la noua locuinta, documente de plata etc. Luati in calcul cum veti ajunge la noua locuinta in timpul mutarii. Daca va mutati din oras si nu veti merge cu masina personala puneti in acelasi dosar documentele de transport precum: bilet de avion, tren sau autobuz, rezervarile la hotel sau restaurant etc.
  2. Materialele de protectie suplimentare. Daca va ocupati personal de impachetarea lucrurilor ce vor fi mutate este bine sa aveti cateva materiale de protectie in plus pentru a fi siguri ca nu vor ramane bunuri neprotejate. Ceea ce este important sa achizitionati pentru o impachetare optima sunt urmatoarele: banda adeziva, cutii de carton, saci de rafie sau sacose incapatoare, hartie de impachetat pentru vesela, folie cu bule si folie stretch. In cele mai multe cazuri subestimam cantitatea necesara de materiale pentru impachetare iar cele mai intalnite consumabile care se epuizeaza imediat sunt cutiile si sacosele. Avand in vedere ca toate lucrurile sunt asezate in dulapuri si sertare, este foarte greu de estimat necesarul de materiale. Prin urmare asigurati-va ca aveti rezerve in cazul in care va raman lucruri neimpachetate. Mai multe detalii despre impachetarea bunurilor gasiti aici.
  3. Medicamentele. Este absolut necesar sa aveti o cutie cu medicamente despre care sa stiti in ziua mutarii sau in zilele de dupa mutare, mai ales daca dumneavoastra sau un alt membru al familiei urmeaza un tratament. De asemenea, trebuie sa aveti in cutie medicamente pentru stres, raceala sau alergii. Este un moment bun sa faceti ordine in medicamente si sa le aruncati pe cele expirate.
  4. Produsele pentru igiena. Nu omiteti sa impachetati o cutie cu lucruri esentiale pe care sa le aveti la indemana precum: pasta si periuta de dinti, gelul de dus, aparatul si spuma de ras, samponul si balsamul, servetelele umede, antiperspirantul, hartia igienica, prosoapele, uscatorul de par si celelalte cosmetice pe care le utilizati zilnic. Daca va mutati din oras si aveti de parcurs o distanta considerabila, asigurati-va ca aveti la indemana cate un rand de haine de schimb pentru fiecare membru al familiei.
  5. Copiii. Pentru o trecere cat mai usoara la noile schimbari este important sa stiti ca au tot ce este necesar la indemana cum ar fi jucariile preferate, gustari si bauturi pentru cand le e foame sau sete. Mai multe detalii pe aceast subiect gasiti aici.
  6. Nu uitati de animalele de companie. Verificati daca aveti o cutie cu bolurile pentru mancare si apa, precum si lesa, botnita sau jucariile preferate. Mutarea intr-un loc nou este stresant si pentru animale, deci nu omiteti sa le acordati atentie in perioada imediat urmatoare.
  7. Pregatirea locuintei inainte de plecare. Este bine sa depozitati toate bagajele intr-un singur loc pentru a putea sa faceti curatenie inainte de a pleca. Avand in vedere ca veti muta mobilierul, este suficient sa dati cu aspiratorul si sa spalati podeaua.
  8. Mancare si bauturi. Mai ales daca va mutati intr-un alt oras este bine sa aveti o sacosa cu sandvisuri, gustari si apa pentru drum. Chiar daca mutarea mobilei are loc in acelasi oras este bine sa aveti pregatite aceste lucruri pentru a nu pierde timp cu gasirea unui magazin pentru aprovizionare cu cele necesare.

 

Nu este deloc usor sa decideti ce trebuie impachetat prima data si care sunt lucrurile de care puteti avea nevoie in ziua mutarii. Chiar daca fiecare transport de mobila are particularitatile lui cred ca aceasta lista se potriveste oricarei persoane deoarece fiecare dintre noi are nevoie de cele prezentate mai sus pentru o mutare usoara.