fbpx
Scapati de stresul mutarii
De ce este greu sa te muti?
ianuarie 27, 2016
Documente
Cele mai importante 8 lucruri de impachetat pentru mutarea intr-o noua locuinta
martie 2, 2016

Cum sa faceti mutarea cat mai putin stresanta pentru copii

Mutari cu copii

Este mult mai dificil sa va mutati cu copii decat ca atunci cand sunteti singuri sau in cuplu. Trebuie sa va ocupati de toata organizarea mutarii, insa trebuie sa va asigurati ca acest lucru nu ii va face rau copilului vostru.
Mai jos va prezentam cateva idei care sa va ajute sa reduceti stresul copiilor inainte si dupa mutarea intr-o noua locuinta, indiferent daca este o mutare nationala sau mutare internationala.

Inainte de mutare

Vorbiti cu copiii inca de cand ati hotarat ca va veti muta. Este important sa le dati timp sa se obisnuiasca cu ideea si astfel diminuati sansele de a se supara de voi.

Eliminati-le orice indoiala si oferiti-le toate raspunsurile. Chiar daca nu aveti toate raspunsurile pregatite, cel putin puteti afla ce simt despre mutarea intr-un alt loc. Ii puteti linisti ca totul va fi bine si sa le vorbiti despre ce oportunitati au in noul loc in care alegeti sa va mutati.

Implicati copiii in procesul de organizare al transportului de mobila. Este cea mai buna modalitate de a-i tine ocupati si de a nu le mai ramane prea mult timp in care sa se gandeasca la prietenii pe care ii lasa in urma sau sa isi creeze temeri fata de noua scoala la care vor merge. Daca inca nu ati gasit o casa potrivita, ii puteti lua la vizionari astfel incat sa se simta implicati.

Mergeti impreuna cu una sau doua saptamani la noua locuinta. Inainte de mutarea mobilei mergeti sa viziteze si copiii noua casa, sa cunoasca vecinii si sa se plimbe prin imprejurimi. Este cea mai buna metoda sa le prezentati noul mediu si avantajele oferite, precum sa se si obisnuiasca cu locul.

Dupa mutare

Lasati adolescentii sa isi decoreze singuri camerele. Aceasta metoda este perfecta pentru a ii face pe copii sa se simta mai implicati si mai confortabil in noua casa.

Conduceti-va copiii la scoala. Aceasta este cea mai mare provocare cu care se confrunta copiii, o scoala noua unde trebuie sa se adapteze si sa isi faca prieteni noi. In primele saptamani acordati-le o atentie deosebita si incercati sa le inlaturati temerile.

Mergeti intr-o vacanta cand terminati de aranjat noua casa. Mutarea mobilei si schimbarea mediului este un proces greu, asa ca dupa ce terminati de pus la punct majoritatea lucrurilor importante mergeti intr-o mini vacanta astfel incat sa va detensionati si sa va incarcati bateriile. Este de asemenea un bun prilej de a intelege ce simte copilul in legatura cu noua scoala si noii prieteni.

Si nu in ultimul rand incercati sa va incurajati copii sa isi faca prieteni noi, sa schimbe adrese, numere de telefon cu colegii. Prin legarea de noi prietenii toata perioada de acomodare este mult mai usoara.