fbpx
Cum planificati mutarea firmei
februarie 11, 2015
Mutari cu copii
Cum sa faceti mutarea cat mai putin stresanta pentru copii
ianuarie 27, 2016

De ce este greu sa te muti?

Scapati de stresul mutarii

Planificarea mutarii unei locuinte sau a biroului necesita timp si efort care ne consuma energie in organizarea tuturor etapelor. De asemenea, alte dezavantaje ale mutarii mobilei pentru majoritatea persoanelor o reprezinta banii care trebuie alocati, stresul cauzat, teama ca ceva s-ar putea deteriora, termenele limita etc. Este important sa intelegem ce presupune cu adevarat o mutare sau un transport de mobila, de ce necesita atat de multe resurse si ce o face sa fie atat de dificila.
Mutarea locuintei este un proces greu din toate motivele enumerate mai sus. Daca intelegem toate obstacolele pe care o mutare le poate presupune si le acordam o atentie mai mare vom avea numai de castigat.

Mutarea locuintei consuma timp si energie

Daca esti o persoana ocupata, care munceste multe ore pe zi, cu copii si animale de companie, organizarea unui transport de mobila este cu adevarat un lucru stresant. De la a decide ce trebuie sa iei cu tine si ce nu, ce poti impacheta singur si unde ai nevoie de ajutor, de unde cumperi materialele de protectie necesare si cand ai timp sa o faci, la alegerea unei firme de mutari, gasirea unei noi case de cumparat sau inchiriat, o mutare poate dura chiar cateva luni de zile, luni deloc usoare. O metoda prin care poti reduce timpul alocat este sa ceri inca de la inceput oferte de pret de la mai multe firme de mutari. O firma dedicata de transport de mobila te poate ajuta enorm, de la a-ti oferi sfaturi utile de organizare si pana la a-ti intocmi un plan de mutare pe care sa il poti urmari pas cu pas (acest lucru presupune chiar informatii despre curatenie, modificarea contractelor de utilitati si multe alte lucruri utile care te pot scoate din impas).

Mutarea este costisitoare

Sa ne gandim cate cutii trebuie sa cumparam pentru tot ce am strans intr-o viata, cum le transportam pana acasa si pe langa acestea cate alte materiale sunt necesare: banda adeziva, folie cu bule, folie stretch, hartie de impachetat si multe altele. Lista cu materialele de protectie poate fi infinita, mai ales daca nu estimam de la inceput cat trebuie sa cumparam si constatam mereu ca mai avem nevoie de un drum la magazin. Cea mai simpla metoda pentru reducerea costurilor este sa iei legatura cu firma de mutari mobila si sa soliciti materialele necesare. De cele mai multe ori preturile sunt mai mici decat in magazinele de specialitate pentru ca achizitionarea in cantitati mari permite oferirea de discount-uri. Pe langa preturile mai mici oferite de o firma de mutari, economisesti timp si bani scutind drumurile la magazine si cumparand cele necesare impachetarii bunurilor personale. Poti comanda mai multe materiale si achiti doar ce ai consumat, eliminand riscul de a estima gresit cantitatile necesare.

Cheltuielile zilnice

Daca mutarea se face dintr-un oras in altul este foarte important sa economisesti bani pentru primele 2 sau 3 luni. Salariul pe care il ai acum este posibil sa nu fie suficient intr-un alt oras din Romania. Costurile vietii difera foarte mult dintr-o zona in alta si este bine sa te interesezi din timp pentru a putea economisi fondurile necesare.

Mutarea poate fi foarte scumpa

Da, daca doriti o mutare cu servicii complete care sa includa si impachetarea/despachetarea bagajelor sau prinderea tablourilor in perete. Daca dispuneti de un buget mare puteti apela la firma de transport pentru impachetarea efectelor personale, demontarea si transportul mobilei, despachetarea, prinderea lustrelor, tablourilor, racordarea electrocasnicelor la apa sau gaze, iar cu timpul salvat puteti rezolva probleme cum ar fi contractele de utilitati la noua locuinta, anuntarea schimbarii adresei la banca, gasirea unei firme de curatenie, amenajarea noului camin etc.

Mutarea este stresanta

Daca te muti in acelasi oras mutarea locuintei este mai putin stresanta decat daca te muti intr-un alt oras sau schimbi locul de munca. Necesita mult timp de adaptare si se schimba aproape fiecare aspect al vietii tale. In aceeasi masura pot fi afectati si copiii pentru ca se muta intr-un loc nou, necunoscut, vor mearge la o noua scoala unde nu cunosc pe nimeni, va fi nevoie sa isi faca prieteni noi si sa se adapteze noului mediu. Gasiti aici cateva idei de cum sa va mutati fara stres pentru copii.

Mutarea unei locuinte sau mutarea biroului va schimba viata

Odata cu mutarea apar si multe schimbari care va pot influenta radical viata. Sa te muti este o munca grea, dar este si o oportunitate mare care iti poate face viata mai frumoasa. Ai un nou loc in care traiesti si pe care il poti decora dupa bunul plac, poate un nou loc de munca unde vei avea prieteni noi si poti lega prietenii, alte locuri in care te poti recreea sau distra.
Bucura-te de un nou inceput, spera la o viata mai buna, mai frumoasa si cauta lucruri care iti aduc bucurii! Asa vei sti ca a meritat efortul.