fbpx
Fara costuri ascunse
Care sunt costurile ascunse ale firmelor de mutari?
martie 3, 2016
Planificarea mutarii firmei
Sfaturi pentru mutarea firmei
martie 22, 2016

Impachetarea bunurilor fragile

Client cauta firma de mutari

Mutarea locuintei sau a sediului este un proces destul de dificil si stresant, deoarece ne dorim ca toate lucrurile sa iasa bine. Impachetarea bunurilor reprezinta una dintre cele mai importante parti ale unei mutari. Impachetarea si protejarea inainte de transportul mobilei, obiectelor fragile, hainelor si electrocasnicelor, este unul dintre cei mai importanti pasi in orice mutare. Fiecare dintre noi are obiecte fragile in casa, pe care doreste sa le ia in noul camin si, evident, isi doreste sa ajunga in siguranta si nu mai multe decat erau initial :).

Impachetrea si protejarea lucrurilor care se pot sparge sau deteriora necesita rabdare si cateva cunostinte, iar in cele ce urmeaza va prezentam cum puteti preveni spargerea obiectelor fragile in timpul unei mutari sau al unui transport de mobila.

Pregatiti-va pentru impachetarea bunurilor

Inarmati-va cu timp si rabdare, este necesar. Daca impachetarea este facuta in graba, puteti sparge ceva sau il puteti impacheta necorespunzator. Cel mai indicat este sa apelati la serviciile specializate in impachetare si protectie ale unei firme de mutari, dar daca doriti sa faceti dumneavoastra acest lucru, sau nu va permiteti serviciile de impachetare, urmati aceste sfaturi pentru ca totul sa iasa perfect.

Pentru o cat mai buna organizare, puteti face o lista cu tot ce doriti sa luati din fiecare incapere a casei dumneavoastra si sa estimati numarul de colete necesar.

Urmeaza sa achizitionati materialele necesare si corespunzatoare pentru impachetare. Aveti nevoie de cutii de carton sigure (CO3 sau CO5) de diferite dimensiuni, in care este recomandat sa puneti carti, vesela, obiecte decorative, electrocasnice mici, sau alte efecte personale. Alte materiale necesare sunt: banda adeziva, folie cu bule, hartie pentru impachetat, fulgi de polistiren (sau varianta economica, ziare), etichete, marker si foarfeca.

Cum impachetam obiectele fragile?

Incepem cu ce este cel mai dificil si anume obiectele decorative fragile. Acestea trebuie impachetate individual cu o atentie deosebita si acoperita intreaga suprafata cu un strat substantial de folie cu bule, peste care se da un strat de banda adeziva. Fiecare obiect se aseaza unul langa celalalt intr-o cutie, iar in locurile goale ramase intre ele se pun fulgi de polistiren (sau ziare). Evitati sa le puneti unele peste altele, chiar daca le-ati impachetat bine sau sunt de dimnesiuni mici. Pentru a folosi tot spatiul din cutie, puneti mai intai cateva carti si peste ele asezati obicetele fragile.

Paharele si canile se impacheteaza individual in hartie pentru impachetat, se aseaza in cutii si se umple spatiul ramas cu fulgi de polistiren sau ziare, pentru a nu se lovi intre ele. Farfurile se aseaza una peste alta in cutie, cu un strat de bule sau de hartie pentru impachetat intre ele. La fel se procedeaza si cu restul vaselor de bucatarie.

Electrocasnicele sunt cel mai bine protejate in cutiile lor originale, dar daca nu le mai aveti, impachetati-le intr-un strat cu bule si apoi asezati-le in cutii, iar daca va ramane spatiu liber, puteti umple cu fulgi din polistiren.

Florile de dimensiuni mici si medii pot fi transportate in siguranta daca sunt asezate in cutii.

Televizoarele, monitoarele, calculatoarele si laptop-urile, sistemele audio sau video, oglinzile, tablourile sau decoratiunile mari, le puteti impacheta in folie cu bule, insa vor avea nevoie de protectie suplimentara din partea firmei de mutari pe durata transportului de mobila.

La final, inchideti toate cutiile cu banda adeziva si etichetati fiecare cutie din ce camera provine. Nu uitati sa scrieti pe cutii FRAGIL.

Cat costa?

Va punem la dispozitie o gama variata de materiale pentru impachetat de cea mai buna calitate pentru protectia obiectelor fragile pe durata unui transport de mobila in Bucuresti sau pe durata unei mutari internationale.

Cutie carton CO3 560X330X330 mm, fara autoformare la pretul de 8 lei/bucata.
Cutie carton CO5 650X350X370 mm, cu autoformare la pretul de 12 lei/bucata.
Banda adeziva cu latimea de 48 mm si lungimea de 60 ml la pretul de 4 lei/rola.
Folie cu bule mici cu diametrul de 10 mm la pretul de 4 lei/mp.
Hartie pentru impachetat la pretul de 10 lei/kg.
Etichetele se livreaza gratuit impreuna cu cutiile.

In timpul unui trasnsport de mobila in Bucuresti, cu atat mai mult in timpul unui transport intern sau mutari internationale, obiectele se pot deplasa si astfel, daca nu sunt bine protejate, se pot lovi intre ele si se pot deteriora. Este importanta atentia pe care o acordati impachetarii si protectiei bunurilor dumneavoastra, indiferent daca apelati la servicii de mutari specializate sau va ocupati singur de aceasta operatiune.