fbpx
Sfaturi pentru alegerea unei firme de mutari
decembrie 4, 2014
Mutarea mobilei in timpul saptamanii sau in weekend?
ianuarie 30, 2015

Lucruri de facut in prima zi din noul camin

Prima zi in noul apartament sau in noua casa este plina de entuziasm si bucurie. Doar ce ati intrat in noul camin si deja va imaginati un nou inceput. Sunteti atenti la toate detaliile mutarii si incercati sa organizati totul cat mai bine. Dar de unde incepeti si ce faceti prima data? Cum organizati toate lucrurile esentiale? Iata ce trebuie facut in prima zi din noua dumneavoastra locuinta.

  • Multumiti-i echipei care s-a ocupat de transportul mobilei dumneavoastra. Cel mai bun mod sa le aratati ca sunteti multumit de treaba pe care au facut-o este sa le spuneti sa ia o mica pauza si sa ii serviti cu un suc sau niste gustari. Cu siguranta si ei va vor fi recunoscatori si vor lucra mai repede, odata plini de energie. Indicati-le incaperile in care trebuie asezate toate bunurile dumneavoastra.
  • Verificati daca toate dispozitivele de caldura, apa si intrerupatoarele functioneaza corespunzator. Este neplacut sa va mutati intr-o casa in care sa aveti probleme cu incalzirea, apa sau lumina. Este important sa verificati aceste lucruri pentru ca daca ceva nu functioneaza, va puteti ocupa cu prioritate de remedierea problemei. De asemenea, nu uitati sa inlocuiti incuietorile!
  • Folositi produsele de curatenie pe care deja le aveti sau, daca nu le-ati luat cu dumneavoastra, mergeti pana la cel mai apropiat magazin sa cumparati produsele necesare. In functie de conditiile din noua casa, ocupati-va prima data de indepartarea prafului si a panzelor de paianjen si de curatarea podelelor. O curatenie de baza este suficienta pentru prima zi, iar curatenia generala poate astepta pana terminati cu pozitionarea mobilierului si despachetarea sacilor si cutiilor.
  • Dupa asezarea pe pozitii a mobilierului si remontarea acestuia, puteti incepe sa despachetati lucrurile esentiale. Puteti aranja si asternuturile pe paturi, astfel incat sa va odihniti cand va simtiti lipsiti de energie.
  • Incercati sa tineti copiii ocupati. Daca aveti copii prea mici pentru a va ajuta, amenajati-le un loc de joaca cu jucariile lor preferate intr-una dintre camere. Copiii mai mari va pot ajuta prin a va aduce cutii mai mici pentru despachetare. Dati-le adolescentilor liberatatea de a-si amenaja propria camera dupa preferintele lor. Prin implicarea copiilor in procesul mutarii mobilei si al amenajarii, munciti mai putin, iar ei au satisfactia ca v-au ajutat sau ca si-au amenajat camera asa cum si-au dorit.
  • Nu uitati de nevoile dumneavoastra si ale familiei. Aerisiti casa, porniti caldura sau aerul conditionat si comandati ceva de mancare. Nu va irositi energia cu gatitul in prima zi, puteti comanda ceva sau puteti pregati rapid o salata. Este plina de vitamine si aveti nevoie de energie.
  • Contactati o firma pentru instalarea unui pachet de servicii de televiziune, telefonie si internet. Daca ati studiat din timp ofertele, va fi simplu si stiti pe cine sa contactati.
  • Faceti cunostinta cu vecinii. Poate nu considerati necesar acest lucru, insa pe parcurs veti vedea ca a fost o alegere inspirata. Va puteti interesa de magazine de bricolaj in zona, de piete, sau de restaurante unde puteti lua cina. Bineinteles, toate aceste informatii le puteti gasi pe internet, insa informatiile primite de la cei ce le frecventeaza vor fi mai precise.
  • Sarbatoriti! Dupa o zi plina de munca meritati o seara linistita. Daca mai aveti energia necesara, iesiti cu familia sau prietenii intr-un loc frumos pentru o cina linistita si un pahar de sampanie in cinstea noului inceput din viata dumnevoastra. Daca sunteti prea epuizat sa iesiti in oras, bucurati-va de confortul noului camin. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri ce trebuie facute in prima zi din noua casa – oferiti-va experiente si emotii pozitive!

Aceste sfaturi sunt lucrurile esentiale de facut in prima zi in noua locuinta. Este adevarat ca sunt multe si necesita mult efort, insa a doua zi veti fi plini de satisfactie. Daca aveti mai multe sfaturi va rugam sa le adaugati printr-un comentariu pentru a le impartasi cu clientii nostri.