fbpx
Lucruri de facut in prima zi din noul camin
decembrie 16, 2014
Volsped – Firma de mutari si transport mobila
februarie 3, 2015

Mutarea mobilei in timpul saptamanii sau in weekend?

Relocarea intr-o casa noua este o experienta stresanta si captivanta in aceeasi masura si in ciuda entuziasmului cu care asteptati sa va mutati in noul camin exista multe lucrurile care trebuie planificate din momentul in care luati aceasta decizie. Cand este cel mai bun moment sa va mutati? In timpul saptamanii sau in weekend? Care dintre cele doua variante este mai rapida, mai simpla, mai convenabila si mai ieftina? Cel mai important este sa va planificati mutarea in ziua convenabila pentru programul dumneavoastra, indiferent daca este in timpul saptamanii sau in weekend. Ambele variante au argumente pro si contra, asa ca vom face o scurta analiza in functie de cele mai importante aspecte:

Transportul mobilei in timpul saptamanii este mai ieftin?

Daca ne raportam numai la partea financiara, cel mai ieftin este sa va programati mutarea in timpul saptamanii. Din cauza programului de munca majoritatea oamenilor aleg sa se mute in weekend-uri, prin urmare firmele de mutari sunt ocupate si preturile cu relocarea bunurilor dumneavoastra pot fi mai mari decat de obicei. Exista si firme, ca a noastra de exemplu, care nu calculeaza diferit preturile in functie de ziua in care doriti sa va relocati. Au fost cazuri in care clientii au dorit sa efectueze transportul mobilei exclusiv cu noi in weekend-uri care erau ocupate pentru o luna intreaga. Nu le-am marit pretul, ci mai mult decat atat le-am oferit discount-uri pentru o alta zi a saptamanii si am gasit solutii optime pentru programul lor, astfel incat sa le onoram comanda. Situatiile si preturile difera de la o firma la alta, insa e mai greu sa gasiti o firma de incredere care sa efectueze mutarea dumneavoastra in weekend-uri. Evitati sa programati transportul mobilei in primul si in ultimul weekend al fiecarei luni, in special luna iulie si decembrie, deoarece sunt cele mai aglomerate zile.

Care este cea mai convenabila zi in care sa va mutati mobila?

Daca ne raportam la un alt aspect al planificarii unei mutari si anume timpul dumneavoastra, atunci lucrurile stau putin altfel. Daca faceti parte din majoritatea oamenilor care au o zi normala de munca, cu program intreg, inseamna ca cel mai convenabil pentru dumneavoastra este sa va mutati in weekend. Planificati-va din timp ziua de relocare in functie de programul pe care il aveti si astfel veti fi mult mai relaxati. Daca aveti de mutat doar cateva cutii sau saci cu efecte personale si puteti apela la prieteni, vecini sau colegi care sa va ajute sa le transportati, cel mai probabil vor fi si ei disponibili tot in weekend.

Angajam firma de mutari in timpul saptamanii sau la sfarsitul ei?

Ziua in care doriti sa va mutati mobila conteaza, deoarece in in timpul saptamanii traficul este intens si apare problema cu locurile de parcare, iar in weekend-uri lumea fie iese la plimbare, folosind lifturile si scarile mai mult decat in timpul saptamanii, fie se odihneste, fiind sensibila la zgomote. Poate acest lucru vi se pare un factor de decizie minor, insa incercati sa programati o mutare intr-o zi a saptamanii, la o ora de varf si veti vedea cat disconfort si neplaceri va veti crea. Trebuie luate in calcul multe aspecte pentru stabilirea celei mai bune zile si ore la care sa programati transportul mobilei. Timpul pe care il alocati mutarii bunurilor este important in aceeasi masura si pentru firma de transport, ca si pentru dumneavoastra. Cel mai bine este sa discutati cu firma de mutari, sa le spuneti cand este cel mai bine de programat mutarea in functie de programul dumneavoastra si sa va asigurati ca nu exista alte costuri daca, de exemplu, masina care va transporta mobila se blocheaza in trafic. O planificarea atenta este esentiala pentru o buna desfasurare a mutarii dumneavoastra intr-un timp optim, indiferent daca este in timpul sau la sfarsitul saptamanii.

Solicitati oferta de pret

Pentru a va face o idee despre costurile mutarii in functie de ziua pe care o alegeti pentru efectuarea acesteia, solicitati oferte de pret, sunt gratuite. Astfel, stiti la ce sa va asteptati si va puteti modifica programul daca solutiile propuse de anumite firme nu va avantajeaza. Alocati-va timp pentru a stabili care perioada este cea mai buna pentru mutarea mobilei dumneavoastra, iar daca alegeti sa va consultati si cu firma de transport, cu siguranta ati facut cea mai buna si sigura alegere.